facebook tracking

Supply Chain Manager

Novavax

Supply Chain Manager

Medhouse More Medical söker, för ett läkemedelsföretags räkning, dig med erfarenhet från Supply Chain som är tekniskt lagd. 

Novavax är ett helägt dotterbolag till det amerikanska vaccinföretaget Novavax, Inc, vilket är noterat på NASDAQ i USA (NVAX). Novavax, Inc har utvecklat ett effektivt produktionssystem för antigen och utvecklar olika vaccinkandidater riktade mot bl.a. säsongs- och pandemisk influensa (H5N1), respiratoriskt syncytialvirus (RSV) och andra svåra infektionssjukdomar, t ex som Ebola.

Novavax AB i Uppsala utvecklar och producerar ett saponinbaserat vaccinadjuvans - Matrix-M™. Kliniska studier visar att Matrix-M™ effektivt stimulerar kroppen till ett potent immunsvar omfattande både ett cellulärt och antikroppsmedierat svar vid vaccinering mot sjukdomar, som t ex influensa och Ebola.

Om rollen 
Som Supply Chain Manager ansvarar du för innehåll, leveranstider och kostnader i leveranskedjan. Det involverar allt ifrån råvaruförsörjning via kontraktstillverkning och egen produktion till leverans av färdig produkt till kunder. Detta gäller såväl kommersiella produkter som för utvecklingsändamål och kliniska studier. Det övergripande ansvaret kommer ligga i att prioritera och driva verksamheten inom funktionen, enligt överenskommelse med avdelningschef, och att kontinuerligt köpa in råvaror och förbrukningsmaterial nödvändiga för produktionen.

Urval av arbetsuppgifter

  • Ansvarar för att distributionslistor finns för levererade produkter i enlighet med företagets instruktioner
  • Ansvarar för kontakt med kontraktstillverkare avseende leveranser för den löpande produktionen, inklusive hantering av prognos och order
  • Ansvarar för proaktiv management och kontinuerlig utvärdering av gällande leverantörer och kontraktstagare med fokus på leveranssäkerhet och kvalitet
  • Ansvarar för vidareutveckling av gällande leverantörer och kontraktstagare med målet att höja värdet av samarbetet. 
  • I samarbete med avdelningschef, utarbeta affärsavtal med partners/leverantörer

Det är inte mycket resor i tjänsten. De flesta leverantörer ligger i närområdet.


Vem vi söker
Dig som är noggrann och organiserad med skinn på näsan. Du har god kommunikationsförmåga och agerar alltid på ett professionellt sätt både internt och externt. Du har god förmåga att arbeta självständigt och gör alltid det som krävs på ett prestigelöst sätt. Vidare har du en god analytisk förmåga. Vi ser gärna att du har en naturvetenskaplig utbildning i botten och det är meriterande om du har kunskap om analytisk kemi. 

Krav

  • Erfarenhet från Supply Chain
  • Tekniskt kompetent/intresserad
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Övrigt
I Uppsala arbetar ett 40-tal anställda i fräscha lokaler. Just nu pågår arbete för att uppgradera produktionslokalerna till en högre kvalitetsstandard och för att möjliggöra hantering av större produktionsvolymer. Novavax AB har kollektivavtal och tillämpar flextid inom givna ramar och har flertalet personalförmåner, t.ex. friskvårdsbidrag och massage.

Gruppen Operations dit Supply Chain Manager hör består av 12 medarbetare med olika bakgrund som vilka förutom hantering av leverantörer och leverans ut till kunder också  kortfattat sköter godsmottagning, tillverkning, förbättringar och valideringar kopplat till tillverkningen. Gruppen rapporter till Director Operations som i sin tur rapporterar till VD för Novavax AB. 

För mer information gå gärna in på företagets hemsida:  http://www.novavax.com

Placering: Uppsala
Anställningsform: Heltid 
Startdatum: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor