Safety Officer

Rekrytering - Clinical Trial Consultants AB

Vi söker efter dig som har god kännedom inom kliniska prövningar!

Clinical Trial Consultants AB (CTC) är ett snabbt växande företag som utför kliniska studier på uppdrag av industrin och akademin. De erbjuder ett komplett full-servicepaket med alla involverade tjänster och moment från start till slut på en klinisk studie. CTC utför studier på deras egna forskningskliniker men samarbetar även med externa kliniker i vissa faser. Hos CTC arbetar cirka 80 medarbetare och utöver huvudkontoret i Uppsala, finns även ett kontor i Lund. 

Vad CTC kan erbjuda

CTC är ett företag med korta beslutsvägar som uppmuntrar till balans i livet. De vill skapa möjligheter till ett flexibelt arbetssätt och erbjuder bland annat flextid och friskvårdsbidrag. Hos CTC omfattas du av kollektivavtal och får möjlighet att arbeta i en kunskapsintensiv miljö. 

Om tjänsten

Som Safety Officer kommer du att hantera biverkningar och säkerhetsrapporter från kliniska prövningar inom både läkemedel och medical device. Du ansvarar för framtagningen av Safety Management Plan och andra PV dokument. Vidare ansvarar du för safety rapportering i kliniska studier och för kodningen inom MedDRA och WHO-DD/ATC. 

I rollen kommer du bidra till att vidareutveckla CTCs SOPar och mallar i överensstämmelse med regelverk och riktlinjer. Som Safety Officer kommer du att ha kontakt med kunder och övriga studieinvolverade parter samt rådgiva och handleda dina kollegor. Du kommer att tillhöra PV teamet men även samarbeta med andra kollegor på CTC.

Som Safety Officer kommer du bland annat även att: 

  • Ansvara för SAE surveillance
  • Registrera och uppdatera information i EudraCT/XEVMPD/EudraVigilance
  • Delta i utvecklingen av studieprotokoll och datainsamlingssystem för CTCs studier
  • Hantera DSUR

Vem vi söker

Vi letar efter dig som har erfarenhet av pharmacovigilance inom både läkemedel och medicintekniska produkter samt erfarenhet från arbete inom kliniska prövningar. Du är van att hantera kodning inom MedDRA och WHO-DD/ATC samt kunnig inom relevanta EMA-databaser. Du är noggrann och mån om att leverera hög kvalité inom avtalade tidsramar. Vidare är du flexibel och har en god planerings- och anpassningsförmåga då du parallellt kommer arbeta i flera olika projekt. Vi söker dig som är prestigelös och som gärna bidrar med dina kunskaper inom företaget.

Som Safety Officer kommer du att arbeta både självständigt och i team. Du kommer att samarbeta med kollegor, kunder och underleverantörer och därför är det viktigt att du har ett respektfullt och professionellt bemötande samt mycket goda kommunikationsförmågor. Till rollen söker vi dig som kan leva upp till CTCs värdeord; Gemenskap, Respekt, Engagemang och Professionalitet. 

Krav

  • Akademisk examen inom relevant område
  • Några års erfarenhet av att arbeta som Safety Officer
  • Erfarenhet av kliniska prövningar, alternativt god kunskap inom kliniska prövningar
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift 
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet 

Placering: Uppsala

Omfattning: Heltid, med start enligt överenskommelse

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor