Senior Clinical Research Associate

Rekrytering - Clinical Trial Consultants AB

Vi söker dig som vill utvecklas i en omväxlande och varierande roll som Senior CRA!

Vi på Medhouse letar efter dig som tidigare har arbetat som Senior Clinical Research Associate och som nu vill fortsatta din utveckling i en CRA-roll som innehåller gruppchefsansvar!

Om företaget

Clinical Trial Consultants AB (CTC) är ett snabbt växande företag som utför kliniska studier på uppdrag av industrin och akademin. CTC kännetecknas av glädje och gemenskap och är det största företaget i CTR-koncernen. De arbetar med både små och stora svenska och internationella kunder. CTC erbjuder ett komplett full-servicepaket med alla involverade tjänster och moment från start till slut på en klinisk studie. De utför studier på egna forskningskliniker i Uppsala men samarbetar även med externa kliniker. Hos CTC arbetar cirka 80 medarbetare och utöver huvudkontoret i Uppsala, finns även ett kontor i Lund. 

Som CRA tillhör du Clinical Operations teamet som består av 20 medarbetare. Teamet har en god stämning och arbetar tätt tillsammans. De stöttar, hjälper och supportar varandra i arbetet. 

Vad CTC kan erbjuda 

CTC är ett företag med korta beslutsvägar som uppmuntrar till balans i livet. De vill skapa möjligheter till ett flexibelt arbetssätt och erbjuder bland annat flextid och friskvårdsbidrag. Hos CTC omfattas du av kollektivavtal och får möjlighet att arbeta i en kunskapsintensiv miljö. Till dig som har ett stort engagemang och driv erbjuds goda utvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten

Som Clinical Research Associate på CTC får du möjlighet att arbeta i en bred och varierad roll. Du kommer få arbeta i flera parallella projekt och stötta det kliniska studieteamet från start till mål. Som CRA kommer du att delta i framtagande, granskning och kvalitetskontroll av studieprotokoll, case report forms (CRFs), samtyckesformulär och övriga studiedokument. Du kommer även vara involverad i upprättandet av monitoreringsplaner och utgöra klinikernas huvudsakliga kontaktperson. I rollen som CRA kommer du monitorera deltagande kliniker och säkerställa att studieprotokoll, Good Clinical Practice (GCP) och regulatoriska krav följs. 

Som CRA kommer du även att:

  • Identifiera och medverka vid val av kliniker
  • Vara involverad i ansökningar till Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten
  • Upprätta avtal med underleverantörer
  • Vara delaktig i att vidareutveckla interna processer och mallar 
  • Vid behov delta i kundmöten, inspektioner och audits

I rollen kan du även få möjlighet till gruppchefsansvar. Merparten av dina arbetsuppgifter kommer kunna utföras på kontoret eller hemifrån, men då vissa arbetsuppgifter behöver utföras på plats hos kliniker, kommer du ibland behöva resa inom Sverige. 

Vem vi söker 

Vi letar efter dig som tidigare har arbetat som Clinical Research Associate och som vill fortsätta din utveckling i en omväxlande roll. Du har ett stort intresse för kliniska prövningar och vill vara med i ett växande företag med höga ambitioner!

Till rollen som CRA söker vi dig som är flexibel och självständig och som trivs att arbeta i team. Du är kommunikativ och har ett respektfullt och professionellt bemötande mot kollegor, kunder, underleverantörer och kliniker. Du tar dig an dina arbetsuppgifter med ett stort engagemang och är mån om att leverera i god tid och med hög kvalité. Som CRA kommer du få stötta och hjälpa dina kollegor i både enkla och svåra ärenden och därför är det viktigt att du som söker denna tjänst är prestigelös och trivs i en platt organisation där inga utmaningar är för små eller stora. Vi söker dig som kan leva upp till CTCs värdeord; Gemenskap, Respekt, Engagemang och Professionalitet!

Krav

  • Akademisk utbildning inom Life Science
  • Några års erfarenhet av rollen som CRA
  • Van användare av Office-programmen
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift 

Det är meriterande om du har erfarenhet från studier i de inledande faserna eller från komplexa studier.

Omfattning: Heltid, med start så snart som möjligt 

Placering: Helst i Uppsala eller Lund, men annan ort kan också fungera

Tror du att detta är en roll för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor